Til alle Mac brugere: Hvis du ikke prøvet Keyboard Maestro så har du virkelig noget tilgode!

Keyboard Maestro er som din personlige assistent til Mac’en, der kan gøre arbejdsdagen mere glidende og effektiv. Hvis du f.eks. savner en tastaturgenvej (Macro) til at åbne noget, kan du bare lave din egen med dette geniale program. Og det er kun dråben i et hav af muligheder inden for automatisering af dine daglige opgaver på din Mac.

Eksempel på en Macro (genvej) fra min hverdag

Ofte når jeg sidder ved min Mac, kommer jeg i tanke noget jeg skal have gjort eller måske får jeg en idé og for ikke at glemme det, laver jeg en påmindelse i Apples Påmindelse app ( se evt. dette indlæg om den app).

Der er bare lige det, at Apple har ikke lavet en hurtig (global) genvej til at skrive sin påmindelse fra ligemeget hvor man er. Så inden jeg brugte Keyboard Maestro måtte jeg ud af det program jeg sad i, over i påmindelser, klikke ny påmindelse og så videre…

Men med Keyboard Maestro har jeg lavet en genvej hvor jeg bare taster disse 2 bogstaver: æø. Når jeg taster disse to tegn åbner påmindelser sig selv og taster ⌘N (ny påmindelse) for mig og er klar til at jeg kan skrive hvad jeg skal huske.

Her er jeg i Safari og kommer i tanke om, at jeg skal huske at ringe til en kollega i morgen, hvorefter det eneste jeg gør er at taste: æø og resten gør Keyboard Maestro for mig:

Så hurtigt kan det gøres. Her er hvordan den programmering (Macro) ser ud:

  1. Trigger er at taste: æø (man kan selvfølgelig selv vælge hvad triggeren skal være)
  2. Det aktiverer en action som Aktiverer appen Påmindelser.
  3. Denne action taster ⌘N (ny påmindelse) for mig automatisk.

Mulighederne med Keyboard Maestro er uendelige. Her nogle flere eksempler på hvad jeg bruger det til:

  1. Send mail til bestemte grupper af modtagere med en genvejstast, fra hvor end jeg er på Mac’en.
  2. Gå til Safari til en bestemt hjemmeside fra hvor end jeg er på Mac’en med en genvejstast.
  3. Åbn “Daily Notes” i Craft ( en helt fantastisk Notes og dokument app) fra hvor end jeg er på Mac’en.
  4. Jeg har ofte et behov for at skulle skrive hvad klokken er ifm. mit arbejde, og det gøres med at skrive:” k,” og så skriver den hvad tiden og dags dato skriver jeg ved bare at taste “date”.
  5. Hvis jeg vil høre radio på Mac’en taster jeg bare p3 og så finder Keyboard Maestro DR i Safari > åbner siden > og klikker på play knappen for mig.
  6. Med en genvejstast åbner jeg min mail app (Spark) og gør klar til at skrive en ny mail, fra hvor end jeg er på Mac’en.
  7. Når jeg åbner Teams har jeg lavet en macro der sætter min Mac på “Forstyr Ikke” og tænder for en bestemt lampe ved mit skrivebord, så mit ansigt bliver lyst mere op.

og jeg kunne blive ved og ved og ved.

Hvis dette har gjort dig interesseret, er det muligt at prøve Keyboard Maestro gratis en periode, inden man beslutter sig for at bruge de cirka 240 Kr. appen koster.

Her er et par videoer hvor du kan se mere om hvor fantastisk en app Keyboard Maestro er og hvordan du kommer i gang med appen:

Der findes en masse videoer på YouTube, så det er bare med at komme i gang.

Klik her for at hente Keyboard Maestro.

God fornøjelse 😄 

Skriv en kommentar