Drafts er en fantastisk note og skrive app til iPhone , iPad, Apple Watch og Mac som er svær at undvære når man først har prøvet den.

Drafts er blevet kaldt tekstens schweizerkniv

Jeg har i ca. 4 år brugt en app der hedder Drafts til hurtigt at tage noter, så jeg kan komme videre i min hverdag. Før Drafts skulle jeg hele tiden overveje i situationen: skal det i min notes app eller skal det i min påmindelses app og så videre. Men det ændrede denne app:

Nedfæld din tanke, ide eller noget du bare ikke må glemme – hurtigt og let!

Hvad enten om du sidder med din iPhone, iPad, Mac eller har et Apple Watch på, kan du let som ingenting få din tanke ud af hovedet, så du ikke glemmer den.

En ting der nemlig gør denne app temmelig unik, er at når man trykker på ikonet eller på Mac via en global genvejs knap, er den med det samme klar til at skrive eller diktere i , og så kan man altid viderebehandle den/det senere på hvilken enhed man ønsker.

Tanken er at efterleve parolen:

“Du skal bruge din hjerne til at få idérne, ikke til at huske dem”

Drafts er nemlig mere end bare en notes app; den er et kraftfuldt værktøj, der giver én mulighed for at fange sine tanker og ideer øjeblikkeligt og derefter handle på dem på dem senere på forskellige måder, takket være dens imponerende funktioner som actions, workspaces, Markdown-support og meget meget mere.

Ved første øjekast

I starten når man først åbner Drafts virker den faktisk meget simpel, men tværtimod kan den ufatteligt mange ting, og efterhånden som man kigger rundt i den, dukker der flere og flere funktioner op.

Det er som om, at lige meget hvad man kommer i tanke om man gerne vil have appen til at gøre, så har udvikleren bag appen som har eksisteret i mere end 10 år, tænkt på det eller også har den meget store Drafts Community; altså brugere lagt alverdens funktioner kaldet actions op, som man kan hente.

Actions

Actions er hjørnestenen i Drafts-oplevelsen. Med dem kan man automatisere gentagne opgaver, konvertere noter til opgaver i andre apps, sende dem som e-mails, beskeder eller endda poste dem på sociale medier og meget mere. Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad man kan.

Her er bare et lille uddrag af andre apps som man kan tilføje actions til. Altså andre apps man kan koble sammen med Drafts.

  1. File
  2. Twitter
  3. Mastodon
  4. Dropbox
  5. Notion
  6. Airtable
  7. Evernote
  8. WordPress
  9. Ghost
  10. Medium
  11. Google Drive
  12. Gmail
  13. Google Task
  14. List in Google Tasks
  15. Box
  16. OneDrive
  17. OneNote
  18. Outlook
  19. Microsoft To Do
  20. List in Microsoft To Do
  21. Todoist
  22. WebDAV

Jeg har oprettet tilpassede actions, der passer præcis til mine behov og workflows, hvilket har øget min produktivitet og sparet mig masser af tid (og husket tanker) i min hverdag.

Workspaces

Workspaces er en anden funktion, der fuldstændigt har ændret, hvordan jeg organiserer mine noter. Jeg kan oprette skræddersyede arbejdsområder til forskellige projekter, hvilket gør det nemt at skifte mellem forskellige opgaver/projekter uden at miste overblikket. Med muligheden for at tilpasse layoutet og filtrene kan man virkelig skræddersy Drafts app til sine behov og præferencer.

Understøtter Markdown

Drafts har fuld Markdown-understøttelse, hvilket betyder, at man kan formatere sine noter på en måde, der passer til ens præferencer, og derefter eksportere dem til andre apps eller platforme uden at miste formateringen. For eksempel er dette indlæg lavet med overskrifter, paragrafer m.v. direkte i Drafts og så med ét klik overført til denne blog i WordPress.

På alle Apple enheder til én pris

Så hvis du leder efter den ultimative note/skrive app til dine Apple-enheder, behøver du ikke lede længere end Drafts. Med dens omfattende funktioner, brugervenlige grænseflade og ubegrænsede tilpasningsmuligheder, vil det resultere i, at det at tage noter, skrive, og huske på kan forbedre din produktivitet på en måde, du aldrig troede var mulig. Drafts er som udgangspunkt gratis, men koster lidt hvis man vil have alle funktionerne nævnt i dette indlæg.

Start stille og roligt

Det kan virke lidt overvældende, når man først dykker ned i alle funktionerne, men det behøver den ikke at være. Du kan starte med at bruge den som den er her nu, og så kan du altid over tid opdage flere funktioner og lære dig selv at bruge dem.

Her er en masse videoer, som kan hjælpe dig i gang og mere til.

I “Drafts Directory” kan man udover Actions også finde Workspaces, Temaer og meget meget mere.

Og endelig selvfølgelig en meget udførlig “user Guide”, som kan hjælpe med alt.

Du kan hente Drafts hér.

God fornøjelse 😄