Denne opdatering til din iPhone bringer én vigtig ting som alle burde slå til i tilfælde af den nogensinde skulle blive stjålet.

En betydningsfuld sikkerhedsforbedring er i dag kommet til iPhone med iOS 17.3. Den tilføjer Stolen Device Protection (beskyttelse af stjålet enhed) og tilføjer et ekstra lag af sikkerhed, når din iPhone er væk fra velkendte steder, så som hjem eller arbejde, og hjælper med at beskytte dine konti og personlige oplysninger, hvis din iPhone nogensinde bliver stjålet.

Et stigende problem bliver løst

iPhone Stolen Device Protection, er et resultat af Joanna Sterns undersøgelse for Wall Street Journal, der afslørede en stigning i tyverier af iPhones på offentlige steder som barer og natklubber. Den typiske fremgangsmåde involver, at en person observerer et offer, mens de taster deres adgangskode på deres iPhone, og derefter stjæler de telefonen, logger ind og ændrer adgangskoden til Apple ID.

Man kan miste alt på sin telefon

Hvis dette sker vil man blive fuldstændig lukket ude af alt hvad man har på sin iPhone og tyven kan med det samme begynde at bruge f.eks. Apple Pay o.s.v. Man vil heller ikke kunne finde sin enhed over Find My og spærre for den, da Apple ID’et er blevet ændret. Man er virkelig på den.. Alle ens fotos, noter, påmindelser etc. er væk for altid…

Sådan aktiveres iPhone Stolen Device Protection:

  1. Sørg for, at din iPhone kører iOS 17.3
  2. Åbn Indstillinger
  3. Rul ned og tryk på Face ID & kode
  4. Scrol ned til “beskyttelse af stjålet enhed” og slå det til.
  5. Og det er dét 👍🏼

Sikkerhedsforsinkelse hvis du vil ændre i sikkerhedsindstillinger

Med Stolen Device Protection slået til kan det være nødvendigt at vente en time, før du kan foretage ændringer i kritiske sikkerhedsindstillinger eller din Apple ID, hvis din Phone ikke er på et velkendt sted.

Hvis din iPhone ikke er på et velkendt sted, skal du godkende med Face ID eller Touch ID, vente på, at sikkerhedsforsinkelsen på 1 time slutter, og derefter godkende med Face ID eller Touch ID igen for at opdatere indstillinger som følgende:

  • Ændre din Apple ID-adgangskode.
  • Logge ud af din Apple ID.
  • Opdatere Apple ID-kontosikkerhedsindstillinger (såsom at tilføje eller fjerne en betroet enhed, Recovery-nøgle eller Recovery-kontakt).
  • Tilføje eller fjerne Face ID eller Touch ID.
  • Ændre din iPhone-adgangskode.
  • Nulstil alle indstillinger.
  • Deaktivere Find My.
  • Deaktivere Stolen Device Protection.

Her kan du læse mere fra Apple vedr. denne nye funktion.

Skriv en kommentar